Полезна информация

Спешни състояния

Ако имате подозрения, че пострадалият е наранен в областта на главата, шията или гръбнака, не го местете, без да е наложително, при положение, че диша свободно и не е непосредствено застрашен. Ако пострадалият диша и е в безсъзнание, а вие сте сами и трябва да търсите помощ, поставете го на една страна, в безопасно и стабилно положение. Обръщайте пострадалия на другата му страна на всеки 30 минути

Ако пострадалият престане да диша поради каквато и да е причина, той трябва да получи кислород в белите дробове в рамките на четири минути, за да се избегне увреждане на мозъка. Ако пострадалият не е претърпял травма, например след падане или автомобилна катастрофа, започнете с освобождаване на дихателните пътища като повдигнете брадичката и наклоните главата назад. Направете две пълни изкуствени вдишвания като се съобразите с възрастта на пострадалия. Ако е дете на възраст между 1 и 8 години, направете две по-малки вдишвания. Ако пострадалият е бебе, направете едно кратко вдишване.
 

Ако пострадалият е с травма, не наклонявайте брадичката, преместете долната челюст напред и направете изкуствено дишане. Не се опитвайте да разтваряте челюстите с каквито и да са механични предмети. За възрастен, правете 1 вдишване на всеки 5 сек. За деца под осем години и за бебета правете 1 вдишване на всеки 3 секунди. Нормалният ритъм на дишане е от 20 до 12 пъти на минута за възрастен и 20 пъти на минута за деца и новородени.

При спиране на сърцето първото, което можете да направите е силен удар с юмрук в областта на сърдечния мускул. Веднага отстранете всички стягащи дрехи и осигурете достъп на свеж въздух. Ако пострадалият няма пулс, веднага започнете сърдечен масаж с изкуствено дишане. Ритъма за възрастен е на 15:2, а за дете и новородено 5:1. Не спирайте до идването на екипа на Спешна помощ.

Дори и при незначителни наранявания, изгаряния или други причини довели до шок той може да бъде животозастрашаващ. Веднага потърсете медицинска помощ на телефон 112. Симптомите са: охлаждане, студена и влажна кожа, плитко дишане, повдигане, безпокойство. Поставете пострадалия по гръб и повдигнете краката му на височина около 25-30см. Покрийте тялото и го поддържайте топло. Ако пострадалият е в съзнание и е способен да гълта, дайте му течности. Ако е необходимо, третирайте като при спиране на сърце или дишане.

Ако пострадалият е глътнал отрова, поддържайте дишането и третирайте като за шок. Веднага потърсете медицинска помощ на телефон 112. Не давайте течности. Причинете повръщане, или давайте противоотрова, за която не са необходими специфични инструкции от доктор. Ако отровата е вдишана, закарайте незабавно пострадалия на чист въздух. Поддържайте свежия въздух в помещението и дишането на пострадалия. Поддържайте го спокоен и загрят. Ако можете запазете от погълнатото за информация на токсиколога.

Изгарянията могат да бъдат смъртоносни. Вашият първи приоритет е да осигурите достъп на свеж въздух и да поддържате въздушния поток. Веднага извикайте екип на Спешна медицинска помощ. 

 • Топлинни изгаряния на кожата: Облейте веднага с хладка течаща вода (не ледена) за около 15 минути. Ако изгарянето е първа степен (зачервено) или втора степен (с мехури) и е по-малко от 5% от тялото, покрийте със суха стерилна превръзка. Ако изгарянето е трета степен (овъглено) или е над 5% от обема на кожата, третирайте пострадалия като при шок и незабавно го транспортирайте към специализирано болнично заведение. Преценете площта на изгарянето като имате предвид, че дланта на пострадалия заедно с пръстите е ~1% от общата площ на кожата му. 
 • Химически изгаряния по кожата: Започнете веднага да обливате мястото с обилно количество хладка (не ледена) вода за не по-малко от 15 минути. Покрийте със стерилна превръзка, и транспортирайте пострадалия до специализирана медицинска помощ. Не използвайте мехлеми или каквито и да е лекарства. 
 • Изгаряния на очите: Мокрете очите с хладка, течаща вода в продължение поне на 15 минути. Сложете върху затвореното око превръзка и транспортирайте пострадалия до болнично заведение по най-бързия начин. 
 • Електрически изгаряния: Уверете се, че мястото на произшествието е безопасно. Спрете електрическото захранване преди да пристъпите към първа помощ. Огледайте пострадалия за отворени рани. Ако няма пулс започнете сърдечен масаж и изкуствено дишане. Веднага повикайте специализирана медицинска помощ.

Симптоми: Болка или подутина в областта на нараняването, деформации на костта, значителни подутини, промяна в цвета на кожата поради вътрешни кръвоизливи.
 

Не местете пострадалия освен, ако не е в пряка опасност. Ако се наложи преместване се стремете положението на тялото, крайниците и главата да бъде естествено и го дръжте по гръб.Не се опитвайте да намествате счупване или друго механично нараняване. Шинирайте съответния крайник като се стремите да не променяте положението му и не позволявайте неговото движение. Контролирайте кръвотечението, ако има такова. Можете да приложите лед върху подутината. Пострадалият е възможно да има сериозни вътрешни наранявания и/или кръвоизливи. Потърсете спешна медицинска помощ.


При подозрение за травма в областта на шията или гръбнака: Не позволявайте разместване, прегъване или каквито и да са движения в областта на шията и гръбначния стълб. Придържайте главата му неподвижна и не позволявайте никакво движение докато не пристигне медицинската помощ.

 • Топлинно изтощение: Кожата е с нормална температура, кожата е влажна и бледа. Пострадалият може да има главоболие, да му се повдига и да е изтощен. Веднага охладете човека. Давайте му малки количества течности. Закарайте го при първа възможност до медицинска помощ. 
 • Топлинен удар: Това е животозастрашаващо! Кожата е гореща и суха. Телесната температура може да бъде 41 градуса С. Поддържайте приток на свеж въздух и дишането на пострадалия. Охладете пострадалия възможно най-бързо като използвате хладни влажни кърпи и чаршафи.
 • Симптоми: треперене, вцепененост на пръстите на крайниците, частична загуба на съзнание, лоша координация, затруднен говор.
 • Третиране: махнете каквото и да е мокро облекло. Дръжте се с пострадалия много внимателно. Покрийте го с топли одеяла. В никакъв случай не търкайте или разтривайте ръцете и краката му, за да избегнете допълнителни наранявания.

Ако жертвата има апоплектични припадъци, не удържайте човека и не поставяйте каквото и да е в устата му. Предпазете главата и крайниците на страдащия от удар в околните предмети като използвате възглавници. След преминаване на припадъка завъртете човека на една страна, за да избегнете задушаване. Извикайте медицинска помощ.

Диабетът е болест, при която тялото не произвежда достатъчно инсулин. При диабетичен инцидент, болният има понижено съзнание, учестено дишане и пулс, и усещане за болестно състояние. Болният може би носи медицински картон. Ако е в съзнание и може да преглъща, давайте захар под формата от плодов сок, бонбон, или недиетична безалкохолна напитка. Ако жертвата е в безсъзнание, не давайте каквото и да е през устата и се обадете на бърза помощ.

Първата помощ при инфаркт е много важна, тъй като може да спаси живот на човека, преди да са пристигнали лекарите от Спешна помощ. Често хората нямат понятие какво трябва да направят в такива случаи. Понякога хората, претърпели инфаркт, умират заради липсата на информираност на околните, за това какво трябва да направят в критичната ситуация или от вцепеняващия ги моментен страх да се опитат да помогнат. Затова е изключително важно да можете да разпознавате симптомите на коварното заболяване.

 

Когато се окажете в близост до човек, който е претърпял инфаркт, не трябва да изпадате в паника и трябва да извършите действия, които да подпомогнат състоянието на болния. Първо се обадете на телефон 112 и обяснете детайлно какво е състоянието на пострадалия и къде се намира. Важно е да дадете максимално точен адрес, както и телефон за обратна връзка.

Сред най-честите симптоми на инфаркт са появата на интензивна и продължителна болка зад гърдите и в лявата половина на гръдния кош. Болката се усеща също така в лявото рамо, ръката и е много силна. При инфаркт се наблюдават световъртеж, изпотяване, гадене и обща слабост.

 

Според специалистите в началото на инфаркта се появява пристъп на интензивна и продължителна болка зад гръдната кост или от лявата страна на гърдите. Пациентите описват болката като пареща и все едно някои ги притиска отгоре с тежък предмет.

За да се осигури първа помощ е необходимо на първо място да не изпадате в паника. Преди пристигането на линейката задължително трябва да облекчите дишането на пациента като премахнете и разхлабите стегнатите дрехи. Важно е болният да може да диша добре. За тази цел трябва да се свалят тесните дрехи или да се разкопчаят. Той трябва да се сложи да легне, но така, че горната част на тялото му да е по-високо от долната, за да не се натоварва сърцето. Осигурете свеж въздух като отворите прозорците.

 

При случай на сърдечен удар е важно периодично да се проверява кръвното налягане и честотата на пулса – на всеки 5-7 минути. Ако кръвното налягане е нормализирано може да се даде на пациента нитроглицерин, който да се постави под езика. В случай, че кръвното налягане рязко спадне, нитроглицеринът няма да помогне. На пациента може да се даде да сдъвче и таблетка аспирин. Аспиринът се разтваря в кръвта и подобрява обмяната не веществата на сърдечния мускул.

 

В случай на отсъствие на съзнание, дишане и пулс, пациентът трябва да се постави на пода и моментално да се започне реанимация. Трябва да направите кратък удар с юмрук в областта на гръдната кост. Изкуственото дишане също е задължително. На всеки 15 удара на сърцето трябва да се направи вдишване и издишване. Проверявайте пулса, ако той не се появи действието се повтаря.

 

Препоръчва се да се прави на пострадалия масаж на сърцето и изкуствено дишане. На всеки 15 натискания в областта на сърцето се правят две вдишвания и издишвания и се проверява за пулс. Ако не се появи пулс, процедурата се повтаря. Такъв масаж се прави само върху твърда равна повърхност.

При инсулт от изключително голямо значение за възстановяването на пациента е навременната намеса. В началото състоянието на пациента е критично. Адекватна и компетентна помощ особено през първите няколко часа след инсулта е необходима. Инсултът е спешен медицински случай и затова веднага трябва да се потърси квалифицирана лекарска помощ от екип на Спешна помощ. Никога не изчаквайте да видите дали симптомите ще отшумят. Не се бавете, а реагирайте максимално бързо. Докато изчаквате линейката, се вгледайте в пострадалия. Всяка предварителна информация подадена на медицинския екип е от голяма полза. 

 • Лице: може ли пострадалия да се усмихне? Накланя ли пострадалия едната си страна на лицето? 
 • Ръце: може ли да си вдигне и двете ръце? Едната ръка провисва ли? 
 • Говор: Може ли пострадалия да повтори елементарен въпрос? Ясно ли произнася думите? Може ли правилно да повтори изречение? 
 • Време: Ако пострадалият прояви някои от тези симптоми, времето е от жизнено значение. Веднага повикайте екип на Спешна помощ на телефон 112!
Ортези

Електронен магазин

Предлагаме ви богат асортимент от ортези за лечение при контузии на сухожилия, стави и кости на немската фирма OttobockЗадължителна информация за правата на лицата по защита на личните данни.


Информация относно дружеството, което обработва данните Ви:
 

Наименование:“ХЕЛТ АСИСТАНС” ООД
Седалище и адрес на управление:гр. София 1000, район „Триадица“, ул. „Три уши“ № 6Б, ет. 6
Адрес за кореспонденция:гр. София 1000, район „Триадица“, ул. „Три уши“ № 6Б, ет. 6
Телефон:0876338976
E-mail:Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Уебсайт:https://healthassistance.eu
Регистрация в КЗЛД:412096
 

Информация относно компетентния надзорен орган защита на личните данни:
 

Наименование:Комисия за защита на личните данни
Седалище и адрес на управление:гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Адрес за кореспонденция:гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Телефон:02 915 3 518
Уебсайт:www.cpdp.bg
 

“Хелт Асистанс” ООД (Наричано по-долу за краткост “Администратор” или “Дружеството”) осъществява дейността си в съответствие със Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни. Настоящата информация има за цел да ви информира за всички аспекти на обработката личните ви данни от Дружеството и правата, които имате във връзка с тази обработка.

 

Основание за събиране, обработване и съхраняване на вашите лични данни

 

Чл. 1 Администраторът събира и обработва Вашите лични данни във връзка с използването на уебсайта https://healthassistance.eu и онлайн магазина https://store.healthassistance.eu, сключване на договори с дружеството на основание чл. 6, ал. 1, Регламент (ЕС) 2016/679 (GDPR), и по-конкретно въз основа на следното основание:

 • Изрично получено съгласие от Вас като клиент;
 • Изпълнение на задълженията на Администратора по договор с Вас;
 • Спазване на законово задължение, което се прилага спрямо Администратора;
 • За целите на легитимните интереси на Администратора или на трета страна.

 

Цели и принципи при събирането, обработването и съхраняването на вашите лични данни

 

Чл. 2 (1) Ние събираме и обработваме личните данни, които Вие ни предоставяте във връзка с използването на уебсайта https://healthassistance.eu и онлайн магазина https://store.healthassistance.eu, и сключване на договор с дружеството, включително за следните цели:

 • създаване на профил и предоставяне на пълна функционалност при използването на онлайн магазина;
 • извършване на поръчки и закупуване на стоки и услуги;
 • индивидуализация на страна по договора;
 • счетоводни цели;
 • статистически цели;
 • защита на информационната сигурност;
 • обезпечаване на изпълнението на договора за предоставяне на съответната услуга;
 • участие в провеждане на игри, томболи, рекламни кампании;
 • изпращане на информационен бюлетин при изразено от Вас желание.

(2) Ние спазваме следните принципи при обработката на Вашите лични данни:

 • законосъобразност, добросъвестност и прозрачност;
 • ограничение на целите на обработване;
 • съотносимост с целите на обработката и свеждане до минимум на събираните данни;
 • точност и актуалност на данните;
 • ограничение на съхранението с оглед постигане на целите;
 • цялостност и поверителност на обработването и гарантиране на подходящо ниво на сигурност на личните данни.

(3) При обработването и съхранението на личните данни, Администраторът може да обработва и съхранява личните данни с цел защита следните си легитимни интереси:

 • отговаряне на изпратени до нас съобщения, водене на документация, защита на правни искове;
 • изпълнение на договор между вас и Дружеството и/ или предприемане на стъпки по ваше искане за сключване на такъв договор;
 • правилното администриране на нашия уебсайт и бизнес, развитие на бизнеса и маркетинговата ни стратегия, и управлението им;
 • изпълнение на задълженията ни към Национална агенция по приходите, Министерство на вътрешните работи и други държавни и общински органи.

Начини на събиране на личните ви данни

 

Чл. 3 Дружеството събира лични данни по следните начини:

 • Πpeдocтaвeни ни личнo oт Bac (нaпpимep чpeз пoпълвaнe нa фopмyляpи нa нaшия caйт или чpeз изпpaщaнe нa имeйли);
 • Aвтoмaтичнo cъбиpaнe нa oпpeдeлeни дaнни, пoлyчeни oт Bac, ĸoгaтo изпoлзвaтe нaшия yeб caйт.
 • Moжe дa пoлyчaвaмe дaнни oт тpeти cтpaни, ĸaтo: дocтaвчици нa aнaлизи (нaпpимep Gооglе), бaзиpaни извън EC; peĸлaмни мpeжи (нaпpимep Fасеbооk), бaзиpaни извън EC; дocтaвчици нa инфopмaция зa тъpceнe (нaпpимep Gооglе), бaзиpaни извън EC; дocтaвчици нa тexничecĸи, paзплaщaтeлни и дocтaвни ycлyги, инфopмaциoнни бpoĸepи или aгpeгaтopи. 

Какви видове лични данни събира, обработва и съхранява нашето дружество


Чл. 4 Дружеството извършва следните операции с предоставените от Вас лични данни за следните цели:

 
 • Сключване и изпълнение на търговска сделка или договор с клиент – целта на тази операция е сключване и изпълнение на договор с търговски партньор или клиент и неговото администриране. В отделни случаи целта на операцията може да бъде и защита на законните интереси на Дружеството по изпълнение на сделката. Предвид ограничения обхват на събираните лични данни и обстоятелството, че част от тях се събират от публично достъпни източници, провеждането на оценка на въздействието не е необходимо за настоящата операция
 • Регистрация на потребител в електронния магазин и изпълнение на договор за покупко-продажба – целта на тази операция е създаване на профил за използване на електронния магазин за закупуване на стоки и/или услуги, получаване на бюлетини при изразено желание и предоставяне на данни за контакт за извършване на доставка на закупени стоки. Предвид ограничения обхват на събираните лични данни и обстоятелството, че част от тях се събират от публично достъпни източници, провеждането на оценка на въздействието не е необходимо за настоящата операция
 • Изпращане на информационен бюлетин (нюзлетър) – целта на тази операция е администриране на процеса по изпращане на бюлетини до клиентите, които са заявили, че желаят да получават. Предвид ограничения обхват на събираните лични данни и обстоятелството, че част от тях се събират от публично достъпни източници, провеждането на оценка на въздействието не е необходимо за настоящата операция.
 • Упражняване право на отказ или извършване на рекламация – целта на тази операция е администриране на процеса по изпращане на закупени стоки и/или заявени услуги до клиентите. Предвид ограничения обхват на събираните лични данни и обстоятелството, че част от тях се събират от публично достъпни източници, провеждането на оценка на въздействието не е необходимо за настоящата операция.
 • Регистрация на участник в събития и изпращане на информация или награди – целта на тази операция е администриране на процеса по регистрация на участници в събития и игри, и изпращане на награди от проведени игри. Предвид ограничения обхват на събираните лични данни и обстоятелството, че част от тях се събират от публично достъпни източници, провеждането на оценка на въздействието не е необходимо за настоящата операция.
 • Заявка за доставка на продукт, който не е в наличност – целта на тази операция е установяване на контакт с физическото лице с цел заявка за доставка на продукт, който в момента не е в наличност. Предвид ограничения обхват на събираните лични данни и обстоятелството, че част от тях се събират от публично достъпни източници, провеждането на оценка на въздействието не е необходимо за настоящата операция

Чл. 5 (1) Администраторът обработва следните категории лични данни и информация за следните цели и на следните основания:

 • а) Данни за извършване на доставка (имена, телефон, e-mail, адрес) - Цел, за която се събират данните: изпълнение на задължения на администратора по договор за покупко-продажба от разстояние и доставка на закупените стоки/ услуги, включително при упражняване на право на връщане и замяна или отказ от закупена стока/ услуга. Основание за обработка на личните Ви данни: с приемането на общите условия и регистрация в електронния магазин или извършване на поръчка без регистрация, или при сключването на писмен договор, между Администратора и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR.
 • б) Данни за регистрация (имена, е-mail) - Цел, за която се събират данните: осъществяване на връзка с потребителя и изпращане на информация към него за целите на регистрация на потребител в онлайн магазина. Основание за обработка на личните Ви данни: с приемането на общите условия и регистрация в електронния магазин или извършване на поръчка без регистрация, или при сключването на писмен договор, между Администратора и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR.
 • в) Данни за получаване на бюлетин (имена, е-mail) - Цел, за която се събират данните: за изпращане на информационен бюлетин. Основание за обработка на личните Ви данни: данните Ви за изпращане на информационен бюлетин се обработват на основание изрично дадено от Вас съгласие – чл. 6, ал. 1, б. (а) GDPR.
 • г) Данни от профилите Ви в социални мрежи (публично-достъпната информация от профилите Ви в Google+, Facebook, Instagram) - Цел, за която се събират данните: осъществяване на връзка с потребителя и изпращане на информация към него, както и за целите на регистрация за участие в игра, томбола, кампания и др. Основание за обработка на личните Ви данни: данните Ви за записване в нашите събития, игри, кампании и др. се обработват на основание дадено от Вас изрично съгласие – чл. 6, ал. 1, б. (а) GDPR

(2) Администраторът не събира и не обработва конфиденциални лични данни, които се отнасят за следното: расов или етнически произход; политически, религиозни или философски убеждения, или членство в синдикални организации; генетични и биометрични данни; данни за сексуалния живот или сексуалната ориентация.

(3) Личните данни са събрани от Администратора от лицата, за които се отнасят.

(4) Дружеството не извършва автоматизирано взимане на решения с данни или автоматизирано профилиране.

(5) Дружеството не събира и обработва данни за лица под 16 години, освен с изричното съгласие на техните родители или законни представители. В случай, че вие сте на възраст под 16 години, моля незабавно се свържете с нас, за да предприемем действия по заличаването на вашите лични данни.

(6) В случай, че сте юридическо лице, можем да ви изпращаме електронни писма с маркетингово съдържание и без вашето изрично съгласие. В този случай можете да се откажете от получаването на такива електронни писма по всяко време.

 

Срок на съхранение на личните Ви данни

 

Чл. 6 (1) Администраторът съхранява Вашите лични данни за срок, съответстващ на законовите, счетоводни или отчетни изисквания, за които са събрани, срок не по-дълъг от съществуването на профила Ви в онлайн магазина или до оттегляне на съгласието за обработване. След заличаване на профила Ви или успешно приключване на сделката, Администраторът полага необходимите грижи да изтрие и унищожи всички Ваши данни, без ненужно забавяне или да ги анонимизира (т.е. да ги приведе във вид, който не разкрива вашата личност). В случай на анонимизиране на данните с цел статистика или изследване, същите могат да бъдат използвани неограничено, без необходимост от известяване.

(2) Администраторът съхранява Вашите лични данни, предоставени във връзка с направени онлайн поръчки, за срок от 5 години за целите на защита на правните интереси на Администратора при съдебни или административни спорове с потребители на онлайн магазина, като счетоводните документи се съхраняват за съответния законоустановен срок.
(3) Администраторът Ви уведомява, в случай, че срокът за съхранение на данните е необходимо да бъде удължен с оглед изпълнение на нормативно задължение или с оглед легитимни интереси на Администратора или друго.

 
Чл. 7 Администраторът съхранява личните данни на законните представители на търговските си партньори за срока на изпълнение на договора, за спазване на легитимните интереси и законови задължения на Администратора, като този срок може да надхвърля срока на сключения договор.
 

Предаване на Вашите лични данни за обработване

 

Чл. 8 (1) Администраторът може по собствена преценка да предава част или всички Ваши лични данни на обработващи лични данни за изпълнението на целите за обработване, с които сте се съгласили, при спазване на изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 (GDPR).

(2) Администраторът Ви уведомява в случай на намерение да предаде част или всички Ваши лични данни на трети държави или международни организации.
 

Вашите права при събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни
Оттегляне на съгласието за обработване на личните Ви данни

 

Чл. 9 (1) Ако не желаете всички или част от Вашите лични данни да продължат да бъдат обработвани от Дружеството за конкретна или за всички цели на обработване, Вие можете по всяко време да оттеглите съгласието си за обработка чрез искане в свободен текст, изпратено на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

 

(2) Администраторът може да поиска да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните с цел предотвратяване на нерегламентиран достъп до Вашите лични данни от трети лица и за да гарантира Вашето право на достъп до данните Ви.

(3) С оттегляне на съгласието за обработване на лични данни, които са задължителни за създаването и поддържане на профил в онлайн магазина, Вашият акаунт ще стане неактивен. Разбира се, Вие ще можете да разглеждате онлайн магазина и предлаганите продукти и да извършвате поръчки като гост или да направите нова регистрация.

(4) Ако има направена от Вас поръчка, която е в процес на обработване, най-ранният момент, в който можете да оттеглите съгласието си за обработване, е при успешното завършване на поръчката.

(5) Оттегляне на съгласието за обработване на лични данни, събирани от Дружеството във връзка с изпращане на маркетингови съобщения до Вас не се отнася за лични данни, предоставени в резултат на други операции, като например покупки на стоки/ услуги.
 

Право на достъп


Чл. 10 (1) Вие имате право да изискате и получите от Администратора потвърждение дали се обработват лични данни, свързани с Вас, като ако сте регистриран потребител, можете по всяко време да видите във Вашия профил личните данни, които сте предоставили и се обработват за Вас.

(2) Вие имате право да получите достъп до данните, свързани с вас, както и до информацията, отнасяща се до събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни.

(3) Администраторът Ви предоставя при поискване, копие от обработваните лични данни, свързани с Вас, в електронна или друга подходяща форма.

(4) Предоставянето на достъп до данните е безплатно, но Администраторът си запазва правото да наложи административна такса, в случай на повторяемост или прекомерност на исканията.
 

Право на коригиране или попълване


Чл. 11 Вие можете да коригирате или попълните неточните или непълните лични данни, свързани с Вас, директно през Вашия профил в интернет магазина или с отправяне на искане до Администратора на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..
 

Право на изтриване („да бъдеш забравен“)


Чл. 12 (1) Вие имате правото да поискате от Администратора изтриване на част или всички свързани с Вас лични данни, а Администраторът има задължението да ги изтрие без ненужно забавяне, когато е налице някое от посочените по-долу основания:

 • личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин;
 • Вие оттеглите своето съгласие, върху което се основава обработването на данните и няма друго правно основание за обработването;
 • Вие възразите срещу обработването на свързаните с Вас лични данни, включително за целите на директния маркетинг и няма законни основания за обработването, които да имат преимущество;
 • личните данни са били обработвани незаконосъобразно;
 • личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на ЕС или правото на държава членка, което се прилага спрямо Администратора;
 • личните данни са били събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество.

(2) Администраторът не е длъжен да изтрие личните данни, ако ги съхранява и обработва:

 • за упражняване на правото на свобода на изразяването и правото на информация;
 • за спазване на правно задължение, което изисква обработване, предвидено в правото на ЕС или правото на държавата членка, което се прилага спрямо Администратора или за изпълнението на задача от обществен интерес, или при упражняването на официални правомощия, които са му предоставени;
 • по причини от обществен интерес в областта на общественото здраве;
 • за целите на архивирането в обществен интерес, за научни или исторически изследвания или за статистически цели;
 • за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.

(3) В случай на упражняване на правото Ви да бъдете забравени, Дружеството ще изтрие всички ваши данни, с изключение на следната информация:

 • информация, която е необходима, за да удостовери, че правото ви да бъдете забравени е изпълнено;
 • техническа информация за функционирането на онлайн магазина, която информация не може да се свърже по никакъв начин с вашата личност;
 • електронна поща, с която сте извършили регистрация в онлайн магазина.

(4) За да упражните правото си за бъдете забравен, е необходимо да подадете заявка с изпращане на искане до Администратора на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

(5) Администраторът може да поиска да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните.

(6) Ако има направена от Вас поръчка, която е в процес на обработване, най-ранният момент, в който можете да поискате да бъдете „забравен“, е при успешното завършване на поръчката.

(7) С изтриване на Вашите лични данни, Вашият акаунт ще стане неактивен. Разбира се, Вие ще можете да разглеждате онлайн магазина и предлаганите продукти и да извършвате поръчки като гост или да направите нова регистрация.

(8) Администраторът не изтрива данните, които има законово задължение да съхранява, включително за защита по повод отправени срещу него съдебни претенции или доказване на свои права.
 

Право на ограничаване


Чл. 13 Вие имате право да изискате от Администратора да ограничи обработването на свързаните с Вас данни, когато:

 • оспорите точността на личните данни, за срок, който позволява на Администратора да провери точността на личните данни;
 • обработването е неправомерно, но Вие не желаете личните данни да бъдат изтрити, а само използването им да бъде ограничено;
 • Администраторът не се нуждае повече от личните данни за целите на обработването, но Вие ги изисквате за установяването, упражняването или защитата на свои правни претенции;
 • Възразили сте срещу обработването в очакване на проверка дали законните основания на Администратора имат преимущество пред Вашите интереси.

Право на преносимост


Чл. 14 (1) Вие можете по всяко време да изтеглите или да получите в машинно-четим формат данните, които се съхраняват и обработват за Вас във връзка с използване на услугите на Администратора, като отправите искане на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

(2) Вие можете да поискате от Администратора директно да прехвърли Вашите лични данни към посочен от Вас администратор, когато това е технически осъществимо.
 

Право на получаване на информация

 

Чл. 15 Вие можете да поискате от Администратора да Ви информира относно всички получатели, на които личните данни, за които е поискано коригиране, изтриване или ограничаване на обработването, са били разкрити. Администраторът може да откаже да предостави тази информация, ако това би било невъзможно или изисква несъразмерно големи усилия.
 

Право на възражение


Чл. 16 Вие можете да възразите по всяко време срещу обработването на лични данни от Администратора, които се отнасят до него, включително ако се обработват за целите на профилиране или директен маркетинг.
 

Вашите права при нарушение на сигурността на личните ви данни


Чл. 17 (1) Ако Администраторът установи нарушение на сигурността на личните Ви данни, което може да породи висок риск за Вашите права и свободи, той Ви уведомява без ненужно забавяне за нарушението, както и за мерките, които са предприети или предстои да бъдат предприети.

(2) Администраторът не е длъжен да Ви уведомява, ако:

 • е предприел подходящи технически и организационни мерки за защита по отношение на данните, засегнати от нарушението на сигурността;
 • е взел впоследствие мерки, които гарантират, че нарушението няма да доведе до висок риск за правата Ви;
 • уведомяването би изисквало непропорционални усилия.

Лица, на които се предоставят личните ви данни


Чл. 18 (1) За целите на обработване на личните Ви данни и предоставяне на услугите в пълната им функционалност, и с оглед Вашите интереси, Администраторът може да предостави данните на следните лица, които са обработващи данни:
 • изпълнители и обработващи заявените от Вас услуги;
 • куриерски фирми, изпълняващи доставката на поръчаните от Вас стоки от електронния магазин;
 • счетоводни фирми, осъществяващи счетоводното обслужване на Дружеството за издаване на фактури;

(2) Посочените обработващи лични данни спазват всички изисквания за законност и сигурност при обработването и съхраняването на личните Ви данни.


Чл. 19 Администраторът не извършва трансфер на вашите данни към трети държави.

Чл. 20 В случай на нарушаване на правата Ви съгласно горепосоченото или приложимото законодателство за защита на личните данни, имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни, както следва:

 

Наименование:Комисия за защита на личните данни
Седалище и адрес на управление:гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Адрес за кореспонденция:гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Телефон:02 915 3 518
Уебсайт:www.cpdp.bg
 

Чл. 21 При възражение или оплакване от Ваша страна, моля свържете се първо с нас на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., за да потърсим начин за решаване на проблема.

Чл. 22 Можете да упражните всичките си права относно защита на Вашите лични данни чрез изпращане на имейл до администратора, който съдържа изявление за това и ви идентифицира като притежател на данните.

Чл. 23 Ако съгласието се отнася за трансфер, Администраторът описва възможните рискове за трансфера на данните към трети страни при липсата на решение за адекватна защита и подходящи средства за защита.


Cookies (Бисквитки)
 

„Бисквитката“ е малък отрязък от текст, изпратен до браузъра ви от посетен от вас уебсайт. Тя помага на сайта да запомни информация за посещението ви, като предпочитания от вас език и други настройки. Това може да улесни следващото ви посещение и да направи сайта по-полезен за вас. „Бисквитките“ играят важна роля. Без тях работата в мрежата би била много по-незадоволителна.

(1) Видове бисквитки използвани в сайта:

 • Задължителни бисквитки (essential cookies) - за поддържане на сигурността на интернет страницата.
 • Сесийни бисквитки - за проследяване на посещаемостта на сайта.
 • Бисквитки на трети страни.

(2) Ние използваме тези бисквитки за поддържане и подобряване работата на интернет сайта и неговите потребители.


(3) Как да изтриете бисквитките: Можете сами да изберете дали да приемете бисквитките или не. Вашият браузър може да бъде настроен да отхвърля всички бисквитки. Ако искате да разберете как да направите това, посетете https://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/clear-cookies-installed.html.